lauantai 6. helmikuuta 2021

Oho! Eikö 12 #Haasteidenhaastetta riittänyt? Ei, sillä 13. #Haasteidenhaaste on "Kuningattaren korsetti"!

Olin sitä mieltä, että 12 #Haasteidenhaastetta on ihan riittävä määrä yhdelle vuodelle. 

En ole kuitenkaan mitenkään ehdoton eli jos minulle onnistuu perustelemaan oman näkökantansa ja saan hyviä faktoja muuttaa alkuperäistä ajatusta, olen valmis tekemään sen.

13. #Haasteidenhaaste on "Kuningattaren korsetti"! Kyseessä on nettivalmennus, jonka kohteena on nimenomaan keskivartalo eli toisin sanoen vatsalihakset. Kurssi kestää kolme viikkoa, mutta materiaali on käytettävissä vuoden ajan. Valmennuksen lisäksi tilasin Elisa Mattilan kirjan "Hyvän olon kuningatar". Kirja ei ole vielä tullut, mutta sen mukana sai materiaalin, jossa on ruoka- ja treeniohjeita. Nettivalmennus alkaa 9.2.2021.

Pallojalkainen

Ruumiinrakenteeni on aina ollut ns. pallojalkainen eli piirretty tikku-ukko, jolla on pyöreä keskiruumis ja tikut jalkoina ja käsinä. Tai no, olen minä teininä ja nuorena aikuisena ollut varsin hoikka, mutta lasten syntymän jälkeen (eli kohta 17 vuotta sitten) tämä pallojalkaisuus on taas puskenut päälle.

Kuningattaren korsetti oli ajatuksena jotenkin niin erikoinen minua ajatellen, että ihastuin tähän. Pakkohan tätä on koettaa! Elisa Mattilan sivuilla kuningatar on:

  • Aina itsevarma, mutta ei koskaan koppava
  • Henkisesti vahva ja ryhdikäs
  • Säteilevä, hehkuva, suorastaan säkenöivä
  • Olemukseltaan ylväs ja suoraryhtinen
  • Rento, mutta vaivattoman määrätietoinen
  • Kaunis niin sisäisesti kuin ulkoisesti (jonka huomaavat kaikki)

Ensimmäinen jumppa

Aamulenkillä, ei kävelty ladulla :-)
Valmennus alkaa tiistaina 9.2.21, mutta kirjan mukana tulleessa nettimateriaalissa oli helpon näköisiä jumppaohjeita, joita päätin koettaa lauantai-aamupäivän kunniaksi koiralenkin jälkeen. Tein lämmittelyn, vatsatreenin ja koko kropan treenin. 

Kuvittelin olevani ihan hyvässä kunnossa, koska älykellokin väittää niin ja liikun kuitenkin päivittäin koiran kanssa ja muutoinkin.

Hyvä kunto älykellon mukaan ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lihaskunto olisi välttämättä hyvä. Treeni otti siis voimille, vaikkei ollut ns. rasittava. Olen vetänyt 10 vuotta sitten bodypumpit ja muut ihan täysillä. Nyt olen lihaskunnoltani ihan rapatasoa 😱 

Jumpan jälkeen olo on kuitenkin euforinen. Ihanaa! Aikaa meni ehkä noin reilu puolisen tuntia ja sinä aikana koira pilkkoi Ikean rotan, pallon (en ymmärrä, miksi niitä sanotaan koiran kestäviksi leluiksi. Eivät kyllä ole!) ja häiriköi muutoinkin istumalla mm. jaloillani.

13. #Haasteidenhaaste: korsetti kuntoon ja 7 senttiä vyötäröltä vuoden 2021 aikana

Tämä haaste tukee myös kilohaastettani eli -15 kiloa vuodessa. Ja 7 senttiä  vyötäröltä on varsin maltillinen ja oikeastaan hyvin mahdollinen tämmöiselle pallojalkaiselle. Senttejä enemmän tavoittelen kyllä sen korsetin eli keskivartalon lihasten treeniä. Se on unohtunut viime vuosina ihan totaalisesti, jonka takia alaselkä ja lonkka ylipäänsä on välillä kireä ja kipeä.

Mietin tovin, että uskallanko edes kirjoittaa eli sanoa ääneen tällaista haastetta, mutta jos haasteestaan tekee julkisen, se on vähän kuin pakko toteuttaa? Vai mitä mieltä sinä olet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitapa viestiä :-)