tiistai 6. huhtikuuta 2021

#Haasteidenhaaste -tilannekatsaus 6.4.21!

Kevät tuli, vaikka tänä aamuna koiralenkillä olikin lumi maassa! Ihan parasta on se, kun ei tarvitse vetää toppahousuja jalkaan, kun lähtee haukun kanssa pihalle.


Ensimmäiset lumikellot näkyivät jo 23.3.21 ja nyt niitä on jo ihan enemmälti. Toissapäivänä bongasin ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokotkin näyttävät jo meidän "sinivuokkometsässä" punkevan kovin esille. Ihanaa!


Lukuhaaste jyrää!

Makuusijat Birkenaussa
Mutta sitten haasteisiin. Helmet-lukuhaaste puksuttaa eteenpäin. Täydennystä saivat kohdat 26 ja 38. Molemmat näihin lukemani kirjat olivat myös varsin hyviä. Elämänkertana luin Auschwitzista ja muistakin leireistä selvinneesta Eddie Jakusta. Hänen kirjansa "Maailman onnellisin mies" sai oman sängyn tuntumaan mahtavalta. Muistelin samalla Birkenau-Auschwitzin lavereita, jotka näimme, kun kävimme 2017 tuolla. 

Toisena täydennyksenä kuluneelle viikolle tuli luettua kohtaan 38 hyvin suomennettuna Mark Mansonin "Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan -Nurinkurinen opas hyvään elämään". Kirja ei suinkaan kehottanut olemaan välittämättä mistään mitään, vaan ehkä enemminkin hyväksymään itsensä. Vähän kuin Eddie Jakukin oli hyväksynyt itsensä ja ikävän menneisyytensä, mutta ei se suinkaan ollut unohtunut. Muihin kohtiin en nyt saanut sopivaa täydennystä, vaikka harkitsin samaksi aiheeksi lyhyitä "Unisatuja rauhattomille aikuisille" kuuntelusessioita :-) Olen kuunnellut nyt niitä ennen nukahtamista ja ne todellakin toimivat!

Ensimmäinen haaste on päättynyt!

Geokätköilijän talviohjelma päättyi 30.3.21, mikä oli -no, helpotus 😎 Viimeisellä viikolla sain ratkottua mysteerin, mutta en ehtinyt käymään sopivilla kätköillä. Arpaonnikaan ei suosinut viimeisellä viikolla, eikä kyllä pääpalkinnossakaan. Tästä en nyt ollut kovin yllättynyt eli en pidätellyt henkeäni voittoa odotellessa. Pisteitä kertyi koko haasteesta yhteensä 156/198. Keskiarvopisteet olivat kuulemma 133. Eli vähän pääsin kuitenkin yli. Ja hei! Sain hienon virtuaalitarran! Kiva ohjelma se taas oli, vaikka loppuvaiheessa meninkin luovuttamaan.

Ja etenee ne muutkin haasteet -ainakin osa

Luontohaasteen maaliskuu meni vain yhdellä suorituksella, mutta huhtikuun haasteeseen on jo kaksi kohtaa täytettynä, sillä 3.4. tuli temppuiltua Emäsalossa Porvoossa kallioilla ja 4.4. kävimme  mökillä ja evästimme siellä ulkona!

Emäsalo 3.4.21
Retkihaasteeseen tuli myös lisäys kohtaan 12 Emäsalosta. Lintuja ei tosin juurikaan nähty... Onneksi olimme myös liikkellä aamulla, sillä poislähtiessämme parkkis ja tienpielet olivat täynnä autoja!

Helmetin pieneen elokuvahaasteeseen lisäsin 5.4.21 ihan telkkarista tulleen "Teräsleidit" -elokuvan kohtaan 2. Minusta tässä oli kyse myös siskosten välisestä ystävyydestä, vaikka se aika roisia välillä olikin. Oli vain pakko saada myös em. leffa listalle, koska en muista ääneen nauraneeni aikoihin jollekin elokuvalle. Huonosta huumorista nauttiva on todellakin onnellinen 😃

Tunnista 100 lintulajia -haasteesta tunnistaa todellakin, että kevät tulee! Sepelkyyhky ja kurki tunnistettu. Varmaan ohitse on lentänyt kaikenlaisia muitakin tipusia, mutta kun ei niitä tunnista lentäessä...

Kokeile uusi resepti kerran viikossa -haaste on edennyt viikko viikolta. On ollut todella kiva etsiä uusia reseptejä ja toteuttaa niitä. Edes kerran viikossa siis varsin hyvää ruokaa. Tämä on ehdottomasti haaste, jota suosittelen sinullekin kokeiltavaksi! Menneellä viikolla tein teriyakilohta. Helppo, hyvä ja vaihtelua normilohelle.

Pokemon Go-haasteestani en ole kovin huolissani. Level 42 tulee aivan varmasti saavutetuksi vielä tämän vuoden aikana. Se etenee omalla painollaan.

Ei ne kaikki etene...

Edelleenkään en ole saanut oikein otetta ns. fyysisyyteen liittyviin haasteisiin. En ole varma, milloin pääsen niihin käsiksi. Olisiko sinulla ideoita, miten näihin saa oikein otetta...

Museohaaste elää myös hiljaiseloa, koska eipä tässä ole tullut liikuttua kummemmin. Ehkä kesän, seesteisemmän koronatilanteen ja mahdollisesti joskus saatavan rokotteen myötä tämäkin edistyy? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitapa viestiä :-)