lauantai 6. maaliskuuta 2021

#Haasteidenhaaste nro 5: Helmet -pienen elokuvahaasteen tarkastelu

Helmet -pieni elokuvahaaste on Helmet-kirjastojen leffahaaste eli siinä tarkoituksena on katsoa -no- leffoja! 

Elokuvahaasteita on kaksi. Normaalissa elokuvahaasteessa on 50 haastekohtaa ja pienessä elokuvahaasteessa, johon minä osallistun, on 25 haastekohtaa. 

Valitsin haasteekseni pienen elokuvahaasteen, koska katson kuitenkin aika vähän elokuvia vuosittain. Televisiokin on meillä turhake muuna kuin näyttönä... Leffateattereissa käyn ehkä 1-5 kertaa vuodessa. Viime vuonna ainoa leffateatterissa katsottu oli TENET, josta tykkäsin. Todennäköisesti katson sen vielä uudestaan.

Minulla olisi mahdollisuus katsoa Netflixistä ja Disney+ -kanavalta elokuvia, mutta Disney+ on vielä kohdaltani korkkaamaton ja Netflixiä olen viimeksi käyttänyt joulukuussa sairaslomalla, kun en jaksanut tehdä mitään muuta. Silloinkin tosin katsoin lähinnä dokumentteja harvinaisista sairauksista ja saattohoidosta. Perhe totesikin, että "et sitten mitään vielä masentavampaa keksinyt katsoa toipilaana". 

Parhaita leffoja

Rise of Skywalker
Nuorempana tuli tietenkin tuijoteltua kaikki mahdollinen, joten leffatietämys on menneiltä vuosilta varsin hyvä. Seuraan nykyäänkin tarjontaa, mutta jostain syystä katsomisen toteuttaminen ei aina jaksa innostaa. Star Warsit ovat ehdoton kyllä eli olen katsonut ne kaikki useaan otteeseen. Samaten "Ihmeelliset otukset ja niiden olinpaikat" jatko-osineen kiinnostavat, kuten myös Star Trek, Taru Sormusten herrasta, James Bondit ja moni muu vastaava. 

Suomalaisista leffoista Aki Kaurismäen leffat ovat varsin vetoavia (esim. Kauas pilvet karkaavat ja Le Havre) ja toisaalta Napapiirin sankarit ovat olleet ihan hulvattomia! Kaikki versiot Tuntemattomasta sotilaasta on tullut myös katsottua.

Viisi kohtaa täynnä kahdessa kuukaudessa

Tätä taustaa vasten olen yllättynyt itsekin, että olen saanut haasteeseen jo viisi kohtaa täyteen! Ja nämä kaikki ovat poikkeuksellisesti televisiokatselun tulosta. Kaikki katsotut ovat olleet ihan katsottavia eli väkisin ei ole tarvinnut tuijotella ja pinnistää, joskin Kiviset ja Soraset: Viva Rock Vegas oli hieman puuduttava. 

Yllättävä lisäys haasteeseen oli Kadonneen aarteen metsästäjät, koska en todellakaan ole niin perehtynyt leffamusiikkiin. Huomasin kuitenkin, että haasteen kohdassa 21 edellytetään elokuvan musiikin säveltäjän olevan John Williams. Ja kappas, hänhän oli säveltänyt Indiana Jones-musiikkia 😊

Leffalistan suunittelua

Vaikeimmalta kohdilta tuntuvat tällä hetkellä haasteessa kohdat:

3. Nukke- tai vaha-animaatio

7. Halloweeniin liittyvä elokuva 

9. Lastenkirjaan perustuva elokuva

Tämä johtuu siitä, ettei meillä ole enää ns. lastenelokuvien katsojia omasta takaa, enkä nyt oikeastaan ihan lämpimikseen jaksaisi niitä katsoa... Onko sinulla vinkkejä aikuisellekin mielenkiintoisista elokuvista kohtiin 3. ja 9.?

Halloweeniin liittyvä elokuva viittaa minusta kauhuun. Nuorena katsoin Elm Streetit jne., mutta nykyään en vain pysty! Kävimme 2019 vuoden lopussa katsomassa uuden "Uinu, uinu lemmikkini" -leffan leffateatterissa ja minä istuin puolet ajasta silmät kiinni... Että semmoinen leffareissu :-) Tähänkin kohtaan kaipaisin siis ehdottomasti vinkkejä leffasta, joka ei pelota!

Muihin listan kohtiinkaan en ole toistaiseksi miettinyt mitään erityistä, koska vuotta on vielä pitkälti jäljellä ja ajattelin mennä vielä vähän ns. fiiliksen mukaan. 

Kohtaan 8 eli "Elokuvassa perustetaan bändi" ajattelin kyllä jostain kaivaa "The Commitments" -leffan. Se on jäänyt mieleen ns. hyvänä leffana menneisyydestä, mutta kun en muista edes, mitä siinä sinänsä tapahtui... Aika siis katsoa se uusiksi?

Mitä leffoja sinusta kannattaisi ehdottomasti katsoa elokuvahaasteeseen?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitapa viestiä :-)