sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

#Haasteidenhaaste -tilannekatsaus 21.3.21, ihana Kopparnäs!

Kevätpäivänseisaus tuli vihdoin ja viimein! Haasteisiin se ei sinänsä ole vaikuttanut eli samoissa mennään. Ne haasteet, jotka ovat edenneet aiemmin, etenivät nytkin. 

Kantarelleja ja tatteja sulattelemassa

Uusi resepti viikossa- kokeilu on edelleen mieluinen. On mukava syödä edes kerran viikossa hyvää ruokaa, jonka on tehnyt ihan itse 😁 Tällä viikolla tein Tårgetin kermaista tattipastaa. Löysin pakastimesta tatteja ja kantarelleja viime kesältä, joten reseptin valinta oli selvä. 

Seuraavaksi suunnittelen hyvän simpukkareseptin testaamista. Luulin, että simpukat joutuisi hakemaan ihan kaupan tiskiltä, mutta googlatessa törmäsin tietoon, että S-kauppojen Foodie-noutopalvelusta löytyisi tuoreita sinisimpukoita. Erinomaista eli ensi viikon testaus onkin sitten siinä!

Puuduttava haaste?

Geokätköilijan talviohjelma vetää viimeisiään. Nyt on menossa ohjelman toiseksi viimeinen viikko. Viime viikon tehtävät tulivat tehtyä lomapäivän merkeissä. Pakko sanoa, että ehkä vähän puuduttaa. Haluaisin kätköillä ihan ns. oman mielen mukaan, enkä miettiä, mitä tällä viikolla pitäisi haasteeseen hakea. Mietin, josko tämä oli nyt tässä? En kuitenkaan saa täysiä pisteitä, koska osa pisteistä jäi saamatta toissa viikon lumimyräkän ja oman huonon ajoitukseni takia.

Talviohjelman puitteissa tosin tuli suoritettua vähän kuin vahingossa museohaasteeseen kohta 25 eli "Vieraile museossa tai näyttelyssä, joka sijaitsee ulkotiloissa. Tee sääpäiväkirjamerkintä julkaisemalla kuva ja kirjaamalla päivän säätiedot." Kävimme Pyry-koiran kanssa geokätköä varten Ilmatorjuntamuseolla. Kurkimme kylläkin aidan takaa pihalle, mutta tämä käynti sopii nyt tähän kohtaan.


Kannattaa mennä Kopparnäsiin 💓

Retkihaasteeseen tuli mukava lisäys kohtaan 41 eli retki paikkaan, johon haluat mennä aina uudestaan. Kävimme viikolla Kopparnäsissa Inkoossa työpäivän jälkeen upeassa auringonpaisteessa/-laskussa. Kopparnäs on Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen hallinnoimaa virkistys- ja luonnonsuojelualuetta. 

Menemme usein Kallioniemen kautta rannalle tai sitten olemme telttailleet esimerkiksi Klobbackassa. Klobbacka on sallittua naturistialuetta (muun virkistyskäytön ohessa), joten ei pidä pelästyä, että siellä olisi paljastelijoita. Harvoin olemme naturisteja nähneet ainakaan siellä, missä me yleensä oleilemme. 

Lähdimme tälläkin käyntikerralla kuljeksimaan Kallioniemestä. Retkieväinä meillä oli haettuna Kirkkonummen Bistro O Mat:sta grillattua lohta ja jälkkäriksi pannacottaa. Oli taas ihan mahtava reissu ja mielettömät maisemat näin kevään kynnyksellä!

Pientä maistiaista upeista kevättalvenmaisemista Kopparnäsissa löytyy alla. Myös Facebook-sivuillani ja/tai Instagramissa löytyy lisää kuvia!

 


Nuuksioon!
Retkihaaste täydentyi viikonloppuna kohdalla 1 eli retki kansallispuistoon. Kävimme Nuuksiossa Klassarinkierroksella. Pakko tunnustaa, ettei ole ennen tullut käytyä tuota kierrosta, vaikka Nuuksion Valklammen pysäköintialueelta lähdemme usein retkeilemään. Tänään en vain halunnut tehdä kovin pitkää kierrosta, koska olo oli jotenkin väsynyt. Täällä tosin piristyi niin, että olisi kai tuota voinut pidemmänkin rundin vetää...  Klassarinkierroksella saattoi samalla suorittaa geokätköjen uusimpia kätkötyyppejä eli Klassarin Adventure Lab-kierroksen


Kopparnäsin reissu toi myös lintuhaasteeseen lisäyksiä, kun laulujoutsenet uiskentelivat kristallinkirkkaassa Itämeressä jäälauttojen seassa. Telkkäparvi lensi myös ylitsemme. Niistä mietin ensin, että ovatko nuo nyt telkkiä, mutta lentoääni on niin tuttu, että eipä ollut oikeastaan muita vaihtoehtoja, kun ulkonäkökin täsmäsi. 

Elämäni ensimmäinen harmaapäätikka

Samaisena päivänä näin myös ensimmäisen kerran harmaapäätikan. En ole moisesta tikasta mielestäni kuullutkaan, mutta ääni oli niin tuttu, että oli pakko googlata ja käydä läpi aika monta lintua, ennenkuin osui kohdilleen. Näin nimittäin linnun lentävän, joten en ollut ihan varma sen ulkonäöstä. Sen ääni on jotenkin kovin surumielinen.

Muutoin ei taida olla kummempaa raportoitavaa haasteiden osalta eli ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitapa viestiä :-)