lauantai 6. maaliskuuta 2021

#Haasteidenhaaste -tilannetsekkaus 6.3.21!

Tässä kävi nyt niin, että talvilomaviikon (vaikken itse lomalla ollutkaan kuin yhden päivän) postaukset jäi tekemättä... Iso miinus siis haasteeseen: #Haasteidenhaaste raportointi viikoittain. Ehkä kestän tämän kuitenkin?

Parin viikon etenijät

Viikon eniten eteenpäin menneet haasteet ovat "Geokätköilijän talviohjelma", jossa täydet pisteet ovat edelleen saavutettavissa eli kaikki edellisten viikkojen pisteet ovat kasassa. Tälle viikolle tulikin vähän isompi "rasti", koska yhtenä tehtävänä on saada kasaan bingoruudukko eri aakkosilla alkavilla kirjaimilla eli yhteensä 25 kätköä, jos mielii saada myös extrapisteet (ja minähän haluan!) kasaan. Muut tehtävät ja mysteeri ovatkin suoritettuina. Tällä viikolla talviohjelman mysteerin aihepiiri oli vielä varsin läheinen :-)

 "Tunnista 100 lintulajia"- porskuttaa myös eteenpäin. Kevät on ihan selvästi tulossa! Tänään aamulla koiralenkillä saattui vielä hieno tapahtuma, kun menin hankikantoa pitkin ryteikön läpi ja onnistuimme pelästyttämään ilmeisesti lehtopöllön unipuuhiltaan lentoon toiseen ryteikköpuuhun. Arvoin pöllön suhteen, että olisiko kyseessä kuitenkin viirupöllö, mutta koko ja äänihavainnot, joita olen tehnyt useana iltana mm. helmikuussa, tukevat lehtopöllöhavaintoa. Meillä on lähistöllä mm. suojeltuja pähkinäpensaslehtoja.

Bouillabasse
"Kokeile uusi resepti kerran viikossa" on ollut minulle myös toimiva haaste eli siinä olen aikataulussa. Eilen tein bouillabassea, joka oli tietenkin hyvää! Viime viikon butter chicken maistui myös, mutta joku terä siitä jäi puuttumaan ja sainkin hyviä vinkkejä, mitä lisätä ensi kerralla (eli mm. jeeraa, ripaus currya, korianterikin jäi!). Kotona sain kommentin, että ruokakokeiluni ovat värjänneet kaikki valkoiset muovikauhat...

Pokemon-haaste voi myös paksusti. Jälleen tuli muutama "Best friend" täyteen ja sehän tarkoittaa mittavaa pistesaalista. Tasolta 41 puuttuu enää n. vajaa 40 000 pistettä. Mietin jopa, pitäisikö minun nostaa tavoitetasoa. Ehkä jätän sen kuitenkin vielä hautumaan...


Jyväskylän lumikasat!
Retkihaasteeseen olen lisännyt yhden retken, kun olimme talviloman aikaan lyhyellä minilomalla yhdellä entisistä kotipaikoista eli Jyväskylässä. Siellä tuli talsittua mm. Jyväsjärven ympäri ja jäätä pitkin. Kohtaan "retki kaupunkiluonnossa" tämä sessio sopi siis mainiosti.

Hiljaiseloa viettävät haasteet

Haasteet 9.-13. etenevät nihkeästi. Ei ole vain ns. "motii" selvästi tällä hetkellä? Onneksi on vuosi aikaa!

Luontohaaste oli koko helmikuun osalta minulle kivulias eli eläinten jälkiä toki näki ja tuli seurattuakin koiran kanssa lähes päivittäin, mutta muutoin homma ei edennyt. En nähnyt mitään järkeä lähteä juoksentelemaan villasukissa ulos (kavereiden facebook-postauksissa kyllä useampikin näytti sitä tehneen), eikä tullut syötyä laskiaispullia pihalla, en tarponut lumikengissä (vaikka sellaiset siis odottavat kaapissa), kun kengänvarretkin riittivät, enkä laskenut pulkallakaan, vaikka tilaisuuksia olisi ollut.

Helmet -lukuhaasteeseen ja -elokuvahaasteeseen en myöskään tehnyt tälle viikolle lisäyksiä, vaikka olenkin lukenut ja katsonut myös poikkeuksellisesti useamman elokuvan (=Indiana Jones-leffoja). En vain saanut mitään lukemaani tai katsomaani sopiviin kohtiin. 

Viikon ihme :-)

Kirjoihin liittyen sattui yllättävä löytö toissa viikolla... Kävin työpaikalla ja löysin sieltä vaatekaapista reilu vuosi sitten "muka hukkaamani" kirjastonkirjan eli Haruki Murakamin "IQ84". Luulin jättäneeni sen vahingossa joulukuussa 2019 Floridaan joko vuokra-autoon tai lentokoneeseen. Olen jo kirjan korvannutkin kirjastolle. 

No, nyt minulla on "IQ84" odottamassa lukemista, koska en saanut sitä reissussa edes luettua, kun minulla oli monia muitakin kirjoja mukana. Siitähän saa mukavasti lukuhaasteeseen täytettyä kohdan 10: Kirjan nimessä on numero. En vain ymmärrä, miten en tuota ole muka huomannut tuolla kaapissa. Olenhan minä nyt viime vuonna ollut työpaikalla jonkin verran ja ihan vielä loppuvuodestakin 2020...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitapa viestiä :-)