sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Minun #Haasteidenhaasteeni nrot 7-12

#Haasteidenhaaste-projekti on lähtenyt mukavasti käyntiin eli normaalit elämäntoiminnot kuten koira/perheretki Kirkkonummella Meikon ulkoilualueella on samalla yksi retkihaasteen suorite!

Tässä kuitenkin loput #Haasteidenhaasteeni ja näistä kaikista tulen tekemään postauksia vuoden aikana 😃.

7. Kokeile uusi resepti kerran viikossa vuoden 2021 ajan

Valmis, ei niin nätit, mutta tehty!
En ole aikeissa keksiä itse reseptejä, mutta hirmuisen helposti tulee tehtyä aina sitä samaa. Miksei samalla vaivalla sitten etsisi jotain, mitä ei ole ennen koettanut? Minulle sellaisia reseptejä löytyy runsain mitoin... Tämä haaste on itse kehittämäni eli tästä minulla ei ole tarjota linkkiä, mutta olisiko tästä myös sinun haasteeksesi?

Tekeillä...




Tähän haasteeseen sain inspiraation karjalanpiirakoista. Olen tehnyt niitä lapsena rakkaan hoitotädin kanssa, mutta itsenäisesti en ole moisia tehnyt. Sain vielä hyviä piirakkavinkkejä kaveriltani. Jaan ne tännekin, kunhan postaan tarkemmin tästä haasteesta! Ruokablogia en tästä kuitenkaan tee.  

8. Pokemon Go ja level 42 vuoden loppuun mennessä

Tästä en ole ihan varma, onko tämä nyt sellainen "oikea" #Haasteidenhaaste, mutta menköön. Pokemon Go ei innostanut minua yhtään, kun se julkaistiin. Jälkikasvusta pari latasi sen itselleen. 

Syyslomalla 2018 latasin kuitenkin Pokemonit ja kappas, kun jäin siihen jumiin! Varsin leppoisalla tahdilla olen edennyt, mutta viime vuoden lopulla tein spurtin ja pääsin ennen vuodenvaihdetta tasolle eli levelille 40. Syynä tähän tsemppaukseen oli se, että jos saavutti em. tason ennen vuodenvaihdetta, niin pääsi tekemään tehtäviä, joiden palkintona oli muun muassa Gyarados-hattu Pokemon-avatarelle eli vähän kuin VIRTUAALITARRA!

Avatar ja Gyarados-hattu

Nyt Pokemon Go:ssa voi edetä aina tasolle 50 saakka, mutta minulle riittäisi vuoden mittaan tason 42 saavuttaminen. Tämän tason saavuttaa, jos tekee tiettyjä tehtäviä ja saa lisäksi xp:ta, eli pisteitä, kuusi miljoonaa levelille 41 ja levelille 42 seitsemän miljoonaa. Yhteensä siis 13 miljoonaa xp:ta. 

Tällä hetkellä olen siis levelillä 40 ja xp:ta on n. 1 661 000. Tarvitsen siis PALJON xp:ta, enkä halua laittaa peliin juurikaan rahaa. Rahalla voisi edetä nopeammin, mutta sen option jätän väliin.



9. Kilohaaste eli -15 kiloa vuoden loppuun mennessä

Nyt päästään sitten siihen jokanaisen (ja miksei jokamiehenkin) "lempihaasteeseen", uudenvuoodenlupaukseen ja tavoitteeseen. 

Otan tämän nyt kuitenkin tähän. Haasteen saavuttamiseksi minun tulisi pudottaa painoa n. 300 grammaa viikossa, koska tätä kirjoittaessa on tästä vuodesta kulunut yksi viikko ja jäljellä on 51 viikkoa. Ei kuulosta yhtään pahalta!

Viime vuosikymmenen aikana syystä tai toisesta (en siis pitänyt itsestäni huolta tarpeeksi) paino nousi ja nyt tuo 15 kiloa olisi sellainen sopiva pudotettava määrä, jotta olisin siinä kuosissa, missä olin n. 2010-2012. Tällöin juoksin, jumppasin, kuntoilin. Meni vain tuolloin vähän överiksi. Selkä alkoi oikuttelemaan ja tuli rytmihäiriöitä. Ei tuntunut kovin hyvältä. Lisäksi opiskelin ja oli muutenkin noita "haasteita" 😃

Nyt tähän haasteeseen olisi hyvä tsemppi päällä, koska joulu meni kohtuullisesti, eikä korona-aika ole tuonut kiloja, vaan enemminkin suunta on ollut laskuun päin. Ei tule syötyä töissä buffalounaita?

10. Harrastushaaste eli 30 haastegeokätköä v. 2021

Geokätköily on helpoimmillaan sitä, että kätköilija tekee itselleen tunnuksen ja alkaa etsiä jollakin valitsemallaan geokätköapplikaatiolla kätköjä. Mukavaa se on niinkin, mutta suosittelen sinua kuitenkin tutustumaan asiaan tarkemminkin. Itse olen kätköillyt elokuusta 2014 saakka, joskin vasta vuodesta 2016 aktiivisemmin.

Minulle geokätköilyssä ihan mahtavinta ovat geokätköreissut (erityisesti ystävien kanssa), geokätkötilastot ja HAASTEGEOKÄTKÖT! Geokätköhaasteet ovat haasteita, joissa pitää tehdä tiettyjä geokätköihin liittyviä suoritteita, jotta voi käydä etsimässä ja loggaamassa varsinaisen haastegeokätkön. 

Suomessa näitä haastegeokätköjä on tällä hetkellä 479 kappaletta, joista olen käynyt loggaamassa 124 kätköä. Lisäksi olen suorittanut 126 haastetta, mutta en ole käynyt näitä vielä loggaamassa. Näistä 479 haastegeokätköstä olen siis suorittanut vähän reilu puolet. Jokaisessa maassa on myös omia haasteitaan, joista monet ovat vastaavia kuin Suomessa. 

Tätä haastetta tulen aivan varmasti avaamaan postauksissani ja tänä vuonna aion tavoitella Suomessa noin 30 eri haastegeokätköä. Melkein voin sanoa, että tässä tavoitteet ovat turhan korkealla, mutta katsotaan!

11. Museohaaste 2021

Museohaaste 2021 on vielä julkaisematta, joten siitä ei tällä erää enempää. En ole aiemmin tähän osallistunutkaan, joten jospa sitten nyt!

Museohaastetta voi seurata esimerkiksi Musekortti -facebook-sivulta .






12. #Haasteidenhaaste -raportointi vuonna 2021!

Viimeisenä, joskaan ei vähäisimpänä, on haasteeni tehdä #Haasteidenhaasteistani vähintään kerran viikossa blogipostaus, miten sujuu ja vetää tilanne yhteen viimeistään 6.1.2022.

Luulen, että näin aluksi postauksia tulee useamminkin, mutta julkaisu/viikko on tavoite. Eli vähintään 52 postausta!

#Haasteidenhaasteella on myös oma Facebook-sivu: #Haasteidenhaaste 

ja instagramista löydät materiaalia: haasteidenhaaste tai #Haasteidenhaaste: #Haasteidenhaaste



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitapa viestiä :-)